Dit is een echte aanrader!

Bij het schrijven van dit recept loopt het water in mijn mond, Regelmatig maak ik deze salade en iedere keer weer is het en puur genot!

ingrediënten:

  • 8 plakjes Parmaham
  • 3 Zoete appels  bij voorkeur Pink Lady appels
  • 2 eetlepels  basterd suiker
  • 1-2 eetlepels boter
  • 200 gram gemengde sla melange
  • Geschaafde Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie

 

Bereiding:

Snij de appels in grove gelijke stukken.

Verwijder het klokhuis, u hoeft de appels niet te schillen.

Verwarm de oven voor op 180 ̊C.

Doe de appels, suiker en boter in de braadpan en bak ze ongeveer 30 minuten.

Keer ze vaak om, zorg dat de appel zacht wordt en begint te karameliseren, maar niet aan de pan blijft kleven!

Als dit wel gebeurd gebruik dan iets meer boter.

Als  de appels klaar zijn laat ze dan afkoelen tot ze ongeveer op kamertemperatuur zijn.

Leg vervolgens de slablaadjes op een bord, stapel Parmaham er bovenop en voeg de appels en parmezaanse kaas toe.

Besprenkel de olijfolie en balsamicoazijn over de salade en serveer onmiddellijk.

Smullen maar!!

 

Tip:

Je kunt ook gerookt rundvlees of gerookte struisvogel gebruiken voor lekkere variatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *