Deze heerlijke en gezonde bloemkool salade kan in ongeveer een half uur worden gemaakt en laat je op een andere manier naar de eenvoudige bloemkool kijken.

Eerst een paar leuke feitjes over de bloemkool:

Bloemkool is ideaal om te eten. Het dient ter preventie van kanker, is een antioxidant, biedt detox ondersteuning. Daarnaast bevat het onder andere vitamine C en vitamine K, verschillende mineralen en is het voordelig voor de cardiovasculaire ondersteuning.

Wat heb je nodig voor dit recept?

  • 40 g rozijnen
  • Een grote bloemkool, waarvan de bladeren zijn verwijderd en in kleine bloemstukken zijn gesneden
  • Een middelgrote rode ui
  • 65 ml olijfolie
  • 35 g pijnboompitten
  • Een handvol peterselie dat is gehakt
  • Een handvol munt die is gehakt
  • Een snuifje saffraan
  • Wat extra vergin olijfolie

De bereiding.

Om je bloemkoolsalade klaar te maken, neem je eerst een pan en vul je met gezout water. Zodra dit water het kookpunt bereikt heeft plaats je de saffraan en bloemkool in de pan en kook je gedurende 4 tot 5 minuten. Nadat je dit hebt gedaan, verwijder je de bloemkool uit het water en zorg je ervoor dat al het overtollige water is verwijderd voordat u de bloemkool op een schaal plaatst, zodat deze snel kan afkoelen. Neem vervolgens een braadpan en giet de olijfolie erin en verwarm op een hoge stand. Zodra er kleine rooksporen uit de braadpan verschijnen, plaats je de gehakte rode ui in de pan en bak je deze ongeveer 8 minuten, waarbij je ervoor zorgt dat je de ui regelmatig roert gedurende deze tijd. De ui moet licht knapperig nadat deze tijd is verstreken.

Neem vervolgens de noten en rozijnen en bak en roer ongeveer 4 minuten. Zodra dit is voltooid, neemt u de noten en rozijnen en voert u de overtollige olie af met een zeef voordat u ze in een grote kom plaatst. Meng vervolgens de noten, rozijnen, bloemkool en ui en giet er wat olijfolie over en meng met de kruiden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *