Een combinatie van lekkers zorgt voor de sperziebonen en vijgensalade met zoete tahinedressing.

Wat heb je nodig om de sperziebonen en vijgensalade met zoete tahinedressing te maken?

Om de sperziebonen en vijgensalade met zoete tahinedressing te bereiden heb je de volgende ingrediënten nodig om het gerecht voor 3 tot 4 personen klaar te maken.

  • 1 Lavash of pitabroodje
  • 225 gr sperziebonen
  • zes gedroogde vijgen
  • Handvol verse krulpeterselie
  • Dressing
  • Sap van 1 citroen
  • 4 el tahine (sesampasta)
  • Zout
  • Peper
  • 1 tl honing
  • 2-3 el water
  • 1 tl zonnebloemolie (of andere lichte olie, anders dan olijfolie)

Hoe maak je de sperziebonen en vijgensalade met zoete tahinedressing klaar?

Start met het verwijderen van de eindjes van de sperziebonen. Kook ze kort in wat water. Snijd hierna de sperziebonen doormidden (in de lengte). Doe er wat zout bij. Rooster nu de pita en breek het in stukjes. Vervolgens snijd je de vijgen doormidden. Hak ook wat peterselie fijn. Meng nu de honing, het citroensap, de tahine en wat zout en peper met wat olie door elkaar. Doe er wat water bij tot het een mooi geheel is. Nu kun je alles met elkaar mengen in een mooie kom.

Dan is het tijd om te genieten van de sperziebonen en vijgensalade met zoete tahinedressing.