Bruchetta salade met gele courgette.

Bruchetta is een authentiek Italiaans recept wat eigenlijk gewoon knapperig getoast brood met een lekkere tomaten smeersel is, vandaag gaan we de Bruchetta vertalen naar een heerlijke salade waarin je je bij elk hapje in Italie waant. We gaan een echte Italiaanse smaak beleving voor je creƫren waar je smaak pupillen van groter van gaan worden.

Wat heb je nodig voor dit recept?

  • 1 Gele courgette.
  • 1 Groene courgette.
  • 500 gr Rucola.
  • 1 Ciabatta.
  • 1 bosje verse peterselie.
  • 3 teentjes knoflook.
  • 1 citroen.
  • 6 tros tomaatjes.
  • 1 Paneer.
  • suiker.
  • zwarte peper.
  • olijfolie.
  • zout.

De bereiding.

  1. Als eerste zorg je dat je de oven voorverwarmt op 200 graden. Vervolgens halveer je de Tomaten, en haal je de zaadjes en het meeste vocht uit de tomaten, dat doe je door te knijpen. Hak vervolgens het vruchtvlees, de peterselie en de knoflook fijn. Pers de sap van de citroen uit.
  1. Verwijder van zowel de groene als de gele courgette de uiteindes, en snij over de lengte de courgette en lange dunne plakken van +/- 1 cm. Snij ook de paneer in plakken van 1 cm.
  1. Nu gaan we de tomatensalsa maken, doe de knoflook samen met 3 eetlepels citroensap en 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan op gemiddeld vuur. Verwarm dit +/- 2 minuten, voeg dan de tomaten en de peterselie hier bij en laat dit nog een minuut verwarmen. Haal de pan van het vuur en breng het geheel op smaak met peper, zout en een theelepel suiker.
  1. Smeer de courgette aan beide kanten in met olijfolie, zout en peper. Laat een grilpan nu eerst heet worden op hoog vuur en bak dan de courgette per kant 2 minuten. Als er bruine strepen op de plakken courgette komen, dan zit je goed. Snij alvast de Ciabatta in de lengte en breedte en grill de stukken 3 minuten in de oven.
  1. Zodra de courgette klaar is kun je in dezelfde pan ook de paneer grillen, grill de paneer ongeveer 1 a 2 minuten per kant, tot er mooi bruine grill streepjes ontstaan.
  1. Leg nu 2 stukken Ciabatta per persoon op een bord, en beleg dit met de Rucola, Paneer, Tomatensalsa en breng desnoods op smaak met nog wat extra peper.

Dit recept zat onlangs in onze Marley Spoon maaltijdbox, en deed ons meteen terug denken aan onze vakantie vorig jaar aan het Gardameer. De Marley Spoon recepten, nemen je dan ook regelmatig mee op een culinair reisje en is het onze favo foodbox.

 

 

 

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *