Feta is een ingrediënt dat met veel soorten salades kan worden gebruikt en kan een salade echt buitengewoon maken.

Feta salade met Flespompoen.

Wat heb je nodig voor dit recept?

1/2 een flespompoen
1/2 rode Spaanse peper die fijn is gehakt
1 teentje knoflook dat fijn is gesneden
Wat olijfolie
Een takje van fijngehakte rozemarijn

De bereiding.

Snij de flespompoen in tweeën, en snijd na het schillen in 2 cm dikke stukken. Doe de pompoen op een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.

Doe de pompoen in de oven op 185 graden gedurende ongeveer 25 minuten.

Als je dit hebt gedaan, neem je de pompoen uit de oven en strooi je de rode peper, rozemarijn en knoflook erover, plaats vervolgens weer terug in de oven en laat je het nog ongeveer 15 minuten bakken. Tegen die tijd moeten de chili en knoflook goed gaar zijn, maar ze mogen niet bruin zijn! Nadat je dit hebt gedaan, gebruik je de pompoen met wat gemengde slablaadjes en linzen, rijkelijk bedekt met fetakaas.

 

Feta salade met avocado.

Een andere manier waarop feta aan een salade kan worden toegevoegd, is door hem te combineren met avocado en tomaat. Deze salade duurt minder dan een half uur om te maken.

Wat heb je nodig voor dit recept?

1 eetlepel verse tijm
1 eetlepel rode wijnazijn
1/2 krop sla
8 zwarte olijven
1 grote tomaat
3 eetlepels olijfolie
110 g feta-kaas
1/2  avocado
Wat zout en peper

De bereiding.

Neem eerst de sla en snijd deze fijn. Neem vervolgens de tomaat en snijd in kleine blokjes.

Zodra je dit hebt gedaan, moet je de avocado schillen en snijden voordat je alles in een grote kom mixt. Neem vervolgens de olijven, tijm en fetakaas (verkruimeld) en voeg toe aan de salade.

Voor de dressing kan je een potje gebruiken, plaats de zout, de peper en azijn erin even goed schudden eenmaal goed gemengd, besprenkel je het over de salade.

Feta salade met geroosterde groenten en couscous.

Een andere variatie op het thema feta-salade is om het te combineren met geroosterde groenten en couscous.

Wat heb je nodig voor dit recept?

150 g couscous
250 ml water
een halve courgette die in blokjes is gesneden
een halve rode ui die is gesneden in blokjes
1 fijngehakt teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
een halve gele paprika die in blokjes is gesneden
1/2 theelepel bouillonpoeder (naar smaak)
Wat zout en peper
1/2 kopje basilicum
150 g feta-kaas
De bereiding.

Plaats eerst de groenten samen met zout, peper, knoflook en olijfolie in een schaal en rooster ze in een oven ingesteld op 200 graden gedurende ongeveer 45 minuten, tot de randen knapperig zijn.

Leg vervolgens de couscous in een grote mengkom samen met het bouillonpoeder en voeg olijfolie en 250 ml  kokend water toe. Zodra je dit hebt gedaan, laat je de kom na het eerst te bedekken ongeveer 20 minuten staan. Snijd vervolgens de fetakaas in blokjes en doe de couscous in de serveerschaal voeg vervolgens de groenten, fetakaas en basilicumblaadjes toe.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *