Wat is er nu lekkerder dan een geroosterde pompoensalade met balsamicodressing in de herfst?

Wat heb je nodig om de geroosterde pompoensalade met balsamicodressing te maken?

Zorg dat je de volgende ingrediënten in huis hebt om voor vier personen de geroosterde pompoensalade met balsamicodressing te maken.

  • 2 kg pompoen
  • Olijfolie
  • 100 gr groene linzen
  • 100 gr rucola
  • 6 lente-uitjes
  • 1 tl geroosterde sesamzaadjes
  • Dressing
  • 5 el olijfolie
  • 3 el balsamico azijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 rood chilipepertje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl honing

Hoe maak je de geroosterde pompoensalade met balsamicodressing klaar?

Start met het voorverwarmen van de oven op 200 graden Celsius Schil nu de pompoen en maak deze mooi schoon. Maak van de pompoen blokjes van 2 centimeter. Leg de stukken op een bakplaat en doe er wat zout en peper met wat olie overheen. Rooster het voor 20 minuten tot het mooi acht is. Kook in de tussentijd wat linzen welke je hierna laat uitlekken. Snijd de lente uitjes in mooie ringen. Hak hierna de chili peper fijn samen met wat knoflook en maak een mooie dressing.

Hierna doe je de rucola in een kom samen met de linzen en de pompoen. De dressing gaat eroverheen samen met wat sesamzaadjes en de ringetjes van de lente uitjes!

Smullen maar van de geroosterde pompoensalade met balsamicodressing!