Deze kip salade is een keer wat anders.

Bereidingstijd: Ongeveer een uur.

Wat heb je nodig voor dit recept?
Voor 4 personen:

  • 200 gram kippenborstfilet of dijen. (U kunt ook de kip te vervangen door tofu voor een vegetarische variatie)
  • Een kop kippenbouillon, ongeveer 250 ml
  • Een middelgrote wortel die is geraspt
  • 1/3 van een kopje geroosterde pinda’s
  • 1 plakje gember
  • Tussen 7 en 10 muntblaadjes
  • 60 milliliter van een kop rijstazijn
  • Tussen 7 en 10 slablaadjes
  • 1/2 eetlepel sojasaus
  • 1/2 rode paprika waarvan al zijn zaden zijn verwijderd en die in fijne plakjes zijn gesneden

Ingrediënten voor de dipsaus:

    • 60 milliliter sojasaus
    • 1/2 theelepel basterdsuiker
    • 1/2 eetlepel rijstazijn

De bereiding.

Pak een grote braadpan en plaats deze op middelhoog vuur voeg de bouillon en gember toe en breng deze aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur tot een suddert en plaats de kip in de braadpan voeg ook de bouillon en de gember toe.

Plaats de deksel op de braadpan en laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.
Zorg dat je de kip na  8 minuten omdraait om ervoor te zorgen dat het vlees aan beide zijden gelijkmatig wordt gekookt.

Neem vervolgens de kip uit de braadpan en gooi de bouillon weg, want tijdens het maken van dit gerecht maak je er geen gebruik meer van. Zodra de kip voldoende is afgekoeld, snijd u het vlees in hapklare stukken.

Neem vervolgens een grote kom en meng de azijn en sojasaus bij elkaar voordat je de wortel, rode paprika en kippenvlees toevoegt, en zorg ervoor dat je de ingrediënten zachtjes roert terwijl je ze toevoegt. Nadat je dit hebt gedaan, neem je de slablaadjes en plaats ze op een bord zodat ze naar boven wijzen en leg dan een muntblaadje erop voordat je de kip op de bladeren legt en garneert met pinda’s. De bladeren moeten dan voorzichtig worden opgerold en samen met de dipsaus worden gegeten.

Gebruik van ander vlees in plaats van kip
Het is ook mogelijk om de kip te vervangen door tofu. Om dit te doen, is het het beste om de tofu in blokjes te snijden voor het mengen met sesamolie en het mengen met groenten. Andere soorten vlees in plaats van kip is ook een optie, om een ​​beetje variatie aan het gerecht toe te voegen. Dit kan ander wit vlees zijn, zoals kalkoen, of rood vlees.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *