Zin in een lekkere tomatensalade? Probeer deze is!

Wat heb je nodig voor deze lekkere maar toch snelle Marokkaanse tomaten salade?

Voor 4 personen:

  • 1/2 kg tomaten
  • 2 geroosterde paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Handjevol verse koriander
  • 2 eetlepels komijn
  • Sap van 1 citroen (naar smaak)
  • Wat olijfolie
  • Basilicum blaadjes
  • koriander

Het bereiden:

Gril als eerst de paprika die je later gaat ontvellen, dit kun je het beste doen door hem te grillen in de oven op de hoogste stand. Als je een oven hebt die geen grillstand heeft dan kun je ook de gewone stand op 220 graden gebruiken.

Tip: Je kunt de paprika’s het beste in zijn geheel grillen, dit is dadelijk makkelijker met het ontvellen.

Laat ze in de oven tot het vel donkerbruin tot zwart is, laat de paprika afkoelen in een gesloten plastic zakje of in een bakje afgedekt met vershoudfolie zodat het vel goed los kan komen. Nadat de paprika afgekoeld is kan deze ontveld worden.

Ondertussen kan je alvast beginnen met het snijden van de tomaten, snijd deze in blokjes.

Ontvel de paprika’s die je gegrillt hebt en snij ze doormidden en verwijder de zaadlijsten, snijd hierna ook de paprika in blokjes.

Snij en snipper de ui.

Pers de twee teentjes knoflook uit(of snijd deze heel fijn)

Voeg de koriander, basilicum, knoflook en de komijn aan het geheel toe.

Mix het geheel in een grote schaal goed door elkaar

En besprenkel het als laatst met het citroensap en olijfolie.

Daarna kun je gaan genieten van jouw zelfgemaakte marokkaanse tomatensalade!

Eet smakelijk!