Salade met venkel, sugar snaps en sinaasappel

Ingrediënten voor 2 personen.

  • 1 venkelknol
  • 50 gr sugarsnaps
  • 3 sinaasappelen
  • 50 gr zwarte olijven
  • Dressing
  • 1 el olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Een snufje paprikapoeder
  • Een snufje komijn
  • Zout en peper

Bereiding.

Begin met het schoonmaken van de sugarsnaps. Kook ze hierna voor een paar minuten.

Snijd vervolgens de venkel in plakken en snijd de sugar snaps doormidden.

Schil de sinaasappels en snij ze in stukken. Rasp de schil van 1 sinaasappel als garnering.

Mix het nu allemaal in een kom.

Maak de lekkere dressing met de ingrediënten 1 eetlepel olijfolie sap van 1 geperste citroen een snufje komijn en peper en zout naar smaak mix het met de salade.

Laat het afgedekt een half uurtje in de koelkast staan om de smaken goed in te laten trekken.(Meestal heb ik hier zelf geen geduld voor maar het maakt het wel lekkerder!)

Eet smakelijk!