Hier vind u verschillende  simpele recepten voor vinaigrette sla en salade dressings.

Wat erg handig is aan de Klassieke Vinaigrette is dat u meer in 1 keer kunt maken, en deze bij voorkeur in een glazen pot tot wel 2 weken kan bewaren! U kunt dan eventueel later nog de extra ingrediënten toevoegen.

         Klassieke Vinaigrette:

  • Klop 2 eetlepels rode wijnazijn, 2 theelepels Dijon-mosterd (Je kan eventueel ook Franse mosterd gebruiken deze is iets minder pittig van smaak), 1/2 theelepel keukenzout en peper naar smaak. Voeg geleidelijk 80 milliliter tot 125 milliliter olijfolie toe totdat deze de gewenste verhouding heeft.

          Sjalot-witte Vinaigrette:

  • Maak klassieke vinaigrette zoals hierboven maar vervang de rode wijnazijn door witte wijnazijn; en voeg 1 fijngehakte sjalot toe.

          Geroosterde knoflook Vinaigrette:

  •  Snijd de bovenkant van complete knoflook; besprenkel met olijfolie, wikkel in aluminiumfolie en doe deze in de voorverwarmde oven op 200 graden tot ze zacht zijn dit zal ongeveer 35 minuten zijn. Koel en pers de knoflookteentjes uit. Maak de klassieke vinaigrette doe dit in een blender, voeg de geroosterde knoflook en 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas toe, blend het geheel tot een mooie gladde dressing.

          Bacon Vinaigrette:

  • Maak de klassieke vinaigrette , voeg 30 gram verkruimelde blauwe kaas, 3 plakjes verkruimelde gebakken bacon en 2 eetlepels gehakte bieslook toe.

          Middellandse Zee Vinaigrette:

  • Maak de klassieke vinaigrette, kruimel 50 gram feta en voeg 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 theelepel gedroogde oregano en 1 in blokjes gesneden gedroogde tomaat toe.

 

One thought on “Vinaigrette sla en salade dressings

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *