Ingredienten

Voor zes personen heb je de volgende ingrediënten nodig.

  • 6 steeltjes bleekselderij
  • 1 venkelknol
  • 4 lente uitjes (of 2 a 3 el fijngeknipte bieslook)
  • 6 dunne plakjes parmaham
  • 1 handvol platte peterselie
  • een handjevol verse munt
  • zout en peper
  • Geschaafde pecorino kaas, ter garnering
  • Dressing
  • 3 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 10 cherry tomaatjes

Bereiding.

Begin met het in diagonaal snijden van de bleekselderij. Snijd daarna de venkel in ringen.

snijd de cherry of snoeptomaatjes door midden.

Daarna kun je de lente uitjes, munt en peterselie fijn snijden. Doe het allemaal samen in een kom en doe er naar smaak wat peper en zout bij.

Hierna sprenkel je de 3 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels citroensap erover.

Leg de parmaham op de borden en doe de venkelsalade eroverheen. Even afmaken met wat geschaafde pecorino en je kunt het serveren.

Eet smakelijk!