Een heerlijke salade welke je gemakkelijk kunt maken is de geroosterde pompoensalade met kikkererwten.

Wat heb je nodig om de geroosterde pompoensalade met kikkererwten te maken?

Haal de volgende ingrediënten in huis om de geroosterde pompoensalade met kikkererwten te maken.

  • 1 flespompoen
  • 75 ml olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 tl gekneusd komijnzaad
  • 2 tenen knoflook
  • mespunt chiliflakes
  • 1 blik kikkererwten (450 gr)
  • 1 zakje rucolasalade
  • 3 stengels bleekselderij
  • 200 gr zachte verse geitenkaas

Hoe bereid je de geroosterde pompoensalade met kikkererwten?

Begin met het voorverwarmen van de oven op 185 graden Celsius Schil de pompoen en snijd deze in stukken. Maak deze mooi op smaak met wat olie, honing, komijn en ook wat knoflook. Hierna doe je er wat zout en chiliflakes over. Hierna doe je het in een ovenschaal en rooster je het mooi bruin in de oven. Schep ze af en toe om. Laat nu de kikkererwten uitlekken en maak ze warm in een pan. Breng het op smaak met wat knoflook, zout en ook peper. Mix het allemaal nu samen door elkaar. Snijd wat bleekselderij in stukken. Doe wat rucola en bleekselderij op een bord en schep het mengsel eroverheen. Maak het af met gekruimelde geitenkaas en een scheut olijfolie!

Smullen maar met de geroosterde pompoensalade met kikkererwten.